Znaleziono 0 artykułów
03.08.2018

Fine Dining Week już za chwilę

KANAPA, galareta tatar foie gras (Fot. Materiały Prasowe)

„Fine Dining Week to festiwal poświęcony najwyższej próby sztuce restauracyjnej” – mówią organizatorzy, zapraszając na piątą edycję, która na przełomie sierpnia i września odbędzie się w sześciu miastach w Polsce. 
Ze specjalnym kodem, który znajdziesz w artykule, możesz spodziewać się małej niespodzianki.

Do Warszawy, Krakowa, Wrocławia i Poznania dołączą w tym roku Trójmiasto i Łódź. W ramach Fine Dining Week w tych sześciu miejscach będzie można wybrać się do prawie 50 wyselekcjonowanych restauracji na wyjątkowe „pięciodaniowe doświadczenie”. Na festiwalu szefów kuchni każdy zaprezentuje popisowe autorskie menu, które odbiega od regularnych potraw à la carte.

Obok dobrze znanych festiwalowych adresów takich jak Amber Room, czy N31 by Robert Sowa w ofercie Fine Dining Week znalazła się m.in. nagrodzona gwiazdką Michelina restauracja Senses.

„W ramach wydarzenia towarzyszącego festiwalowi szef kuchni Andrea Camastra przygotuje wyjątkową kolację złożoną z jedenastu dań. Dodatkową atrakcją będą odwiedziny 
w laboratorium kulinarnym” – czytamy w informacji prasowej.

KANAPA, ostryga kawior jesiotr (Fot. Materiały Prasowe)

„Warto także wspomnieć, że ze względu na bardzo atrakcyjną cenę docieramy do gości, którzy często dopiero zaczynają swoją przygodę z fine diningiem” – zachęca Robert Skubisz, szef kuchni restauracji Amber Room. 

Rezerwacja dla jednej osoby w każdej z restauracji kosztuje 119 zł. Wyjątkowa oprawa wydarzenia zobowiązuje gości do przestrzegania zasad dress code'u co najmniej smart casual.

 

Więcej informacji na stronie internetowej www.FineDiningWeek.pl, już można składać rezerwacje w restauracjach tegorocznej edycji.  

Warszawa: Amber Room, Bez Tytułu, Casa Pablo, Challenge '32, DO BO DO, Dyletanci, Elixir by Dom Wódki, Endorfina Foksal, InAzia, Kanapa, Kieliszki na Hożej, La Brasserie Moderne, La Rotisserie, Merliniego, N31 by Robert Sowa, Nobu Warsaw, Pink Lobster, Plato, Strefa, Syta 93, Venti-tre, Wabu Sushi & Japanese Tapas, Warszawski Sznyt, White One, Winosfera, Zoni Restaurant&VodkaBar

Kraków: Albertina, Amarylis, Biała Róża, Filipa 18, Fiorentina, Pod Nosem, Szara Gęś

Łódź: Affogato, Cztery Ściany, Fatamorgana, Kamienica numer 6, Quale, Revelo

Poznań: Brasserie Brique, Cucina 88, Delicja, Gusto Food & Wine, MUS bar & view, The Time

Wrocław:  ENJOY (Hotel Platinum Palace*****), La Maddalena, Olszewskiego 128, Uroczysko Siedmiu Stawów

Trójmiasto: Eliksir, Fino, Mercato, Nowy Świat, Sztuczka

 

 

Basia Czyżewska
Proszę czekać..
Zamknij
Vogue Polska
Drogi Czytelniku,

Żeby móc dalej dostarczać Ci materiały redakcyjne wysokiej jakości i zgodne z Twoimi zainteresowaniami, potrzebujemy zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych. Jednocześnie zapewniamy, że dbamy o Twoją prywatność i bezpieczeństwo, nie zwiększając w żaden sposób naszych uprawnień. W każdej chwili możesz wycofać swoją zgodę.

Pliki cookie

Strona vogue.pl korzysta z plików tzw. cookie, w celu dostosowania jej funkcjonalności do potrzeb użytkowników. Szczegółowe informacje w zakresie polityki prywatności i zasad wykorzystania plików cookies dostępne są TUTAJ.

Wyrażam zgodę