Znaleziono 0 artykułów
Newsletter
Vogue Numer 1
Jeśli nie chcesz przegapić naszych najciekawszych artykułów, zapisz się do newslettera
Zapisuję się

Polityka prywatności

Polityka Prywatności Vogue Polska

1. Administratorem Państwa danych osobowych jest Visteria Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie pod adresem ul. Krucza 24/26, 00-526 Warszawa, wpisana do Krajowego Rejestru Sądowego prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla m.st. Warszawy, XII Wydział Gospodarczy pod Nr 0000529544, kapitał zakładowy 1 090 000,00 zł, NIP 7010446698, REGON 360096691 („Administrator”).
2. Administrator dokłada wszelkich starań od strony prawnej, technicznej i organizacyjnej aby w jak najlepszym stopniu chronić wszystkie otrzymane od Państwa i wykorzystywane przez Administratora dane osobowe.
3. Wszelkie dane osobowe posiadane przez Administratora są przechowywane oraz przetwarzane zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa. Dane pobierane są od Państwa w sposób bezpośredni podczas rejestracji lub korzystania z serwisu vogue.pl.
4. Administrator nie przetwarza danych osobowych innych niż otrzymane bezpośrednio od Użytkownika. Administrator dokłada wszelkich starań aby dane niezbędne do prawidłowego funkcjonowania serwisu vogue.pl nie były od Państwa pobierane w sposób uciążliwy a ponadto żeby udostępniali nam Państwo tylko te dane, które są potrzebne do korzystania w pełni ze wszystkich funkcji serwisu vogue.pl.
5. Państwa dane są wykorzystywane przez Administratora oraz mogą być udostępniane podmiotom trzecim współpracującym z Administratorem w celach niezbędnych dla prawidłowego funkcjonowania serwisu vogue.pl, a w przypadku udzielenia odpowiedniej zgody Partnerom vogue.pl, których lista udostępniona jest w serwisie vogue.pl i wyłącznie w zakresie określonym taką zgodą. Administrator zobowiązuje każdy podmiot z którym współpracuje do utrzymywania poziomu ochrony Państwa danych uwzględniającego stan wiedzy technicznej, koszt wdrażania oraz charakter, zakres, kontekst i cele przetwarzania oraz ryzyka naruszenia Państwa praw lub wolności w związku z przetwarzaniem danych osobowych. Przetwarzane przez nas, Państwa dane, będą przechowywane nie dłużej niż będzie to zgodne z właściwymi przepisami. W dowolnym czasie mają Państwo prawo wglądu, edytowania i żądania usunięcia swoich danych osobowych z naszej bazy danych lub wniesienia sprzeciwu co do ich przetwarzania.
6. Dane osobowe przetwarzane są zgodnie z ustawą z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług droga elektroniczna (Dz.U. z 2002 r. Nr 144, poz. 1204, z 2004 r. Nr 96, poz. 959, Nr 173, poz. 1808, z 2007 r. Nr 50, poz. 331) oraz ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 roku o ochronie danych osobowych (Dz.U. 1997 Nr 133 poz. 883). Administrator przetwarza dane osobowe niezbędne do nawiązania, ukształtowania treści, zmiany lub rozwiązania stosunku prawnego w ramach usług świadczonych poprzez serwis vogue.pl. Dane osobowe przekazane przez Użytkowników przetwarzane są w celu świadczenia przez Administratora w ramach serwisu vogue.pl usług drogą elektroniczną.
7. Użytkownicy mogą za pośrednictwem Serwisu udzielić zgody na przesyłanie im przez Administratora informacji handlowej drogą elektroniczną dotyczącej oferowanych przez niego produktów lub usług a także jego Partnerów. Wszystkie zgody udzielone przez Użytkowników mają charakter dobrowolny z możliwością ich wycofania w każdym czasie (np. wysyłając e-mail na adres pomoc@vogue.pl), jednak w niektórych przypadkach ich nieudzielenie lub wycofanie będzie uniemożliwiało świadczenie usług za pośrednictwem serwisu vogue.pl.
8. Niniejsza polityka prywatności dotyczy wyłącznie serwisu vogue.pl. Wszelkie zmiany niniejszej Polityki Prywatności spowodowane zmianami przepisów prawa lub związane ze zmianami oferty usług dostępnych w serwisie vogue.pl bądź rozwojem funkcjonalności serwisu vogue.pl będą niezwłocznie komunikowane Użytkownikom poprzez ogłoszenie na stronie serwisu vogue.pl lub w wiadomości e-mail przesłanej Użytkownikom posiadającym konto w serwisie vogue.pl.

Zmiany określone powyżej będą obowiązywać w terminie 14 dni od daty poinformowania o zmianach w sposób określony powyżej. Wszelkie zmiany wchodzić będą w życie w terminie nie krótszym niż 14 dni od momentu poinformowania Użytkownika o planowanych zmianach w sposób wskazany w zdaniu poprzednim.

Polityka cookies

Serwis vogue.pl („Serwis”) nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w plikach cookies.

Pliki cookies (tzw. „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Serwisu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.

Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest właściciel Serwisu Visteria Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie pod adresem ul. Krucza 24/26, 00-526 Warszawa („Administrator”).

Pliki cookies wykorzystywane są w celu:

a) dostosowania zawartości stron internetowych Serwisu do preferencji Użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych; w szczególności pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie Użytkownika Serwisu i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb;

b) tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości;

c) utrzymanie sesji Użytkownika Serwisu (po zalogowaniu), dzięki której Użytkownik nie musi na każdej podstronie Serwisu ponownie wpisywać loginu i hasła;

W ramach Serwisu stosowane są dwa zasadnicze rodzaje plików cookies: „sesyjne” (session cookies) oraz „stałe” (persistent cookies). Cookies „sesyjne” są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). „Stałe” pliki cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika.

Serwis wykorzystuje następujące rodzaje plików cookies

7.1 pliki cookies „niezbędne” - umożliwiają korzystanie z usług dostępnych w Serwisie, m.in. cookies konieczne dla usług, które wymagają uwierzytelniania Serwisie,

7.2 pliki cookies zapewniające bezpieczeństwo w trakcie korzystania z Serwisu m.in. wykorzystywane przez Administratora do wykrywania nadużyć dotyczących uwierzytelniania w Serwisie,

7.3 pliki cookies „wydajnościowe” - umożliwiają zbieranie przez Administratora informacji o sposobie korzystania ze stron internetowych Serwisu,

7.4 pliki cookies „funkcjonalne” - umożliwiają „zapamiętanie” preferowanych przez Użytkownika ustawień i personalizację interfejsu Użytkownika, np. w zakresie wybranego języka lub regionu, z którego pochodzi Użytkownik, rozmiaru czcionki, wyglądu strony internetowej itp.,

7.5 pliki cookies „reklamowe” - umożliwiają dostarczanie Użytkownikom treści reklamowych dostosowanych do ich zainteresowań.

W wielu przypadkach oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy Serwisu mogą dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących plików cookies. Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu w urządzeniu Użytkownika Serwisu. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).

Administator informuje, że ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Serwisu.

Pliki cookies zamieszczane w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i wykorzystywane mogą być również przez współpracujących z Administratorem reklamodawców oraz Partnerów.

Więcej informacji na temat plików cookies dostępnych jest pod adresem www.wszystkoociasteczkach.pl lub w sekcji „Pomoc” w menu przeglądarki internetowej.

Proszę czekać..
Zamknij
Vogue Polska
X Strona vogue.pl korzysta z plików tzw. cookie, w celu dostosowania jej funkcjonalności do potrzeb użytkowników. Szczegółowe informacje w zakresie polityki prywatności i zasad wykorzystania plików cookies dostępne są TUTAJ.