Polski comfort food w jesiennym wydaniu w nowym menu Rumory Bistro
Rumory Bistro łączą nostalgiczne smaki z nowoczesnym sznytem. Podążając za sezonowością, w najnowszej odsłonie menu znajdziemy otulające dania bazujące na jesiennych składnikach.
Działające w gmachu Muzeum Sztuki Nowoczesnej w Warszawie Rumory Bistro to miejsce otwarte dla wszystkich i o każdej porze. Dzień można zacząć tu filiżanką aromatycznej kawy i dodającym energii śniadaniem, wpaść po wizycie w muzeum na kawałek wyśmienitego ciasta lub spędzić wieczór w gronie znajomych przy pełnym stole. Otwartość podkreśla nawet tutejsza przestrzeń – przeszklona, płynnie przenikająca się ze strefą muzealną oraz zewnętrznym ogrodem, wieczorem wypełniona miłym ciepłem lampek i łagodną muzyką.
Polski comfort food w jesiennym wydaniu
Od początku Rumory Bistro stawiają na znajome, nostalgiczne smaki, ale podrasowane nowoczesnym sznytem. Tej filozofii hołduje także jesienna odsłona menu, skupiona na charakterystycznych, sezonowych produktach. W słotne dni świetnie rozgrzeje zupa krem z palonego kalafiora, o subtelnej orzechowej nucie, podawana z prażonymi migdałami lub złocisty bulion z perliczki. Fani dyni znajdą ją w sałatce z granatem i kozim serem o energetycznych kolorach. Grzyby pojawiają się w risotto oraz jako dodatek do kurczaka zagrodowego.
Szef kuchni Artur Kokoszka lubi sięgać po nieco zapomniane klasyki, które często budzą miłe wspomnienia. Nie inaczej jest i w tym wydaniu karty – poszukując bardziej sycących opcji, warto zwrócić uwagę na klasyczną babkę ziemniaczaną, podawaną z kiszoną kapustą i aromatycznym olejem lubczykowym, lub na szare kluski okraszone wędzonym twarogiem oraz kontrastującymi ich smak kawałkami soczystej śliwki.
Po kolacji warto zwrócić uwagę na apetyczną wystawę ciast i ciastek, w których również odnajdziemy jesienne akcenty.

Zaloguj się, aby zostawić komentarz.