
To już kolejna nagroda za wnętrze dla wrocławskiego Buck Studio.
W restauracji Campo Modern Grill jury zwróciło uwagę na „wyjątkowe elementy wystroju, w tym 16-metrowy regał barowy definiujący przestrzeń sali jadalnej, ciepłą i przyjazną atmosferę, klarowny układ przestrzenny oraz współczesny, podążający z duchem czasu design”. Jak powiedziała nam Dominika Buck, współautorka projektu, wnętrze „odzwierciedla prostotę, szczerość i szacunek do natury, czyli najważniejsze wartości, które definiują koncept Campo”.
Estetyka restauracji łączy się z kartą. – To współczesny grill house serwujący argentyńskie steki i autorskie menu z akcentami kuchni Ameryki Południowej. Ważną inspiracją dla konceptu miejsca była postać Dieter Meiera, szwajcarskiego muzyka, współtwórcy zespołu Yello, który w Argentynie ma ranczo, hoduje krowy a w regionie Mendoza ma winnice gdzie produkuje znakomite wina. To właśnie od niego pochodzi serwowana w Campo wołowina, organiczne wina Puro oraz iberoamerykańskie inspiracje - choćby nazwa lokalu, która oznacza pole lub obszar ziemi przeznaczony pod uprawę roślin lub hodowlę bydła – opowiada architektka.
Kamień, drewno i brązy przypominające wyprawioną skórę są surowe, ale szlachetne oraz łagodnieją wyeksponowane w ciepłym świetle. – Prostota i szczerość grają główną rolę zarówno we wnętrzu, jak i na talerzu. We wnętrzu symbolizują to naturalne materiały, dbałość o detale oraz wykonane na zamówienie wyposażenie – dodaje Dominika.



Campo Modern Grill znalazł się również w selekcji najpiękniejszych restauracji w Polsce według Vogue'a.
Zaloguj się, aby zostawić komentarz.